Ny bestyrelse i Fonden for Sociale Investeringer

Fonden for Sociale Investeringer har fået ny bestyrelse med profiler fra både det offentlige og det private erhvervsliv. Ny bestyrelsesformand er koncernchef for Oxford Gruppen, Kim Møller.

Direktør for Fonden for Sociale Investeringer, Thit Aaris-Høeg, ser frem til arbejdet med den nye bestyrelse: ”Vi er stolte af at kunne præsentere en ny bestyrelse med så kompetente folk. Deres kompetencer og de forskellige sektorer, de repræsenterer, er et stærkt grundlag for det arbejde, vi udfører i Fonden for Sociale Investeringer for at bidrage til løsning af vigtige samfundsudfordringer, samtidig med at vi giver et socialt og menneskeligt løft til de mennesker, der er det endelige mål for vores indsatser.”

Bestyrelsens nye formand, koncernchef i Oxford Gruppen Kim Møller, siger: ”Det særlige ved sociale investeringer er, at de giver både menneskelige og økonomiske gevinster. Jeg ser meget frem til sammen med den øvrige bestyrelse at bidrage til udviklingen af Fonden for Sociale Investeringer, så det bliver en stærk og uomgængelig samarbejdspartner, især for kommunerne, om at løse nogle af det moderne velfærdssamfunds største udfordringer.”


Kvinder i Job – en vigtig del af løsningen på kommunernes beskæftigelsesudfordring
Fonden for Sociale Investeringer arbejder inden for alle velfærdsområder. Fondens første initiativ – Kvinder i Job – er et tæt samarbejde med kommuner og virksomheder, der går ud på at få kvinderne med etnisk minoritetsbaggrund i beskæftigelse til gavn for både kvinderne selv, virksomhederne og kommunen.

Bestyrelsesformand Kim Møller siger: ”At så mange kvinder med etnisk minoritetsbaggrund står uden beskæftigelse, er en af de helt store integrations- og beskæftigelsesudfordringer. Med de resultater, Fonden for Sociale Investeringer har opnået med Kvinder i Job-initiativet, kan vi vise, at vi er en del af løsningen på kommunernes beskæftigelsesudfordring for disse kvinder. Og i de kommende måneder, hvor coronaepidemien nu endelig begynder at løsne taget i samfundet, vil vi sørge for, at det budskab kommer ud til kommunerne, så vi også kan bidrage til, at samfundets tandhjul for alvor kan komme i gang igen.”  

Om Fonden for Sociale Investeringer
Fonden for Sociale Investeringer er en erhvervsdrivende fond med et almennyttigt formål om at hjælpe udsatte målgrupper i Danmark. Det, der gør Fonden for Sociale Investeringer til noget særligt sammenlignet med flere andre private sociale investerings-initiativer, er således, at de penge fonden tjener på sine aktiviteter, skal geninvesteres i mere social bæredygtighed. Enten i form af nye sociale investerings-initiativer eller i form af andre typer af sociale projekter.

En af de helt aktuelle samfundsudfordringer handler om at hjælpe kommunerne med at få kvinder med minoritetsetnisk baggrund i beskæftigelse. Og her har vi allerede lanceret programmet ”Kvinder i Job”. Det kan du høre mere om i videoen, hvor bestyrelsesformand Kim Møller bl.a. fortæller om det vigtigste fokus for bestyrelsens arbejde her og nu.Faktaark

Fonden for Sociale Investeringers nye bestyrelse består af seks medlemmer:

Fondsbestyrelsen er sammensat af følgende personer, der alle arbejder frivilligt og ulønnet.

Kim Møller, f. 1956

Formand for bestyrelsen i Fonden for Sociale Investeringer siden 2020.

Koncernchef for Oxford Gruppen

Øvrige bestyrelsesposter og lign.: Fonden Teknologirådet (formand), ENSR - European Network for Social and Economic Research (formand), De otte selskaber, der tilhører Oxford Gruppen (formand), Fonden Vikasku (bestyrelsesmedlem), Oxford Group A/S (bestyrelsesmedlem).

Kurt Helles Bardeleben, f. 1957

Cand.jur, 1983.

Advokat, partner i advokatfirmaet SIRIUS ADVOKATER.

Møderet for Højesteret.

Øvrige bestyrelsesposter og lign.: Komplementarselskabet Boligeftersyn ApS (formand), Sydbank (medlem af repræsentantskabet), INSP Bygningsfonde (medlem af bestyrelsen).

Charlotte Jensen, f. 1973

Country People and Culture Manager i IKEA Danmark                                                                                                             

Natja Aaberg Hornsbæk, f. 1977

HR-direktør i Elis Danmark                                                                                                                                                           

Nich Bendtsen, f. 1956

Kommunal direktør i Hvidovre Kommune

Øvrige bestyrelsesposter og lign.: Den storkøbenhavnske digitaliseringsforening (formand), Kredsbestyrelsen for kommunaldirektør-foreningen i Region Hovedstaden (bestyrelsesmedlem).

                                                                                                                                                                      

David Dietz, f. 1990

Manager - Strategy and Transactions - Economics and M&A Advisory